Verwijzers

Slider

Onze visie

ACT Behandeling is een online derde generatie therapievorm die gebruik maakt van Acceptance & Commitment Therapy. Dat is een wetenschappelijk onderbouwde methode, die bewezen effectief is.
Uitgangspunt hierbij is dat door middel van acceptatie en mindfulness psychologische flexibiliteit wordt vergroot, waardoor de persoon milder naar zijn of haar gedrag en gedachten kan kijken en in een positieve spiraal terecht komt.

Deze online behandeling is ontwikkeld in samenwerking met GZ-Psychologen, ACT behandelaren en ervaringsdeskundigen.

Indicatie

Onze behandeling is gericht op mensen met milde en matige depressieve klachten. Doordat deze behandeling niet direct op de depressieve klachten werkt, maar je op een andere manier leert denken, is deze behandeling eigenlijk voor bijna iedereen helpend.

Contra-indicatie

Bij personen die kampen met een zware of ernstige depressie, of die bij een psychiater lopen, is deze behandeling niet de meest geschikte methode. Wij nemen deze personen niet in behandeling, aangezien de klachten in deze gevallen van dusdanig ernstige aard zijn, dat deze beter in samenwerking met een psychiater behandeld kunnen worden.

Werkwijze

Na aanmelding op onze website ontvangt de cliënt een mailtje, waarin alle stappen duidelijk zijn uitgelegd. Nadat de betaling is voldaan zal hij of zij worden ingeschreven in de behandeling. Deze duurt 8 weken. Elke week komt er een bepaald thema uit ACT naar voren. Dit wordt uitgelegd met behulp van artikelen en video’s. Om te kijken of alles duidelijk is uitgelegd wordt hierna een quiz afgenomen. Ook kunnen opdrachten worden gemaakt. Deze kunnen zowel online als offline gedaan worden en helpen om de geleerde stof in de praktijk te brengen. Tussentijds worden een aantal keer tests afgenomen om de klachten te inventariseren. Hier kunnen wij vervolgens op inspelen door in overleg contact met de cliënt op te nemen en advies of ondersteuning te bieden.

Tijdens de behandeling kan de cliënt ook op verschillende manieren contact met ons opnemen. Dit kan via de mail, telefoon, WhatsApp of Chatfunctie. Zo zijn wij altijd snel bereikbaar voor eventuele vragen of ondersteuning.

Wat kunnen we betekenen?

Door de werkwijze van ACT is dit een ideale therapievorm in combinatie met reeds bestaande therapieën. Tevens is het zeer geschikt als voortraject, terwijl uw cliënt bijvoorbeeld nog in een wachtperiode zit. Zo kan al flink wat voorwerk gedaan worden op het gebied van psychologische flexibiliteit en zelfinzicht, welke in uw therapie verder uitgewerkt kan worden.

Verder zijn de online gemaakte opdrachten verstuurd naar de email van de cliënt, waardoor deze altijd tussen u en uw cliënt besproken kunnen worden. In overleg met uw cliënt kunt u ook informatie bij ons opvragen over de inhoud van opdrachten, klachteninventarisatie, voortgang of informatie uit de contactmomenten.

Waarom naar ons verwijzen?

De ACT Behandeling is online, wat betekent dat uw cliënt deze gewoon thuis kan volgen. Dit houdt ook in dat er geen wachtlijsten zijn en meteen aan de behandeling begonnen kan worden.

ACT is een therapievorm die uitermate geschikt is als voortraject of in combinatie met bestaande therapieën.  Door het vergroten van zelfinzicht en psychologische flexibiliteit en mildheid, zult u merken dat uw cliënt meer openstaat voor de behandeling.

Kosten en vergoeding

De kosten voor de behandeling zijn €275,- voor de gehele behandeling. Deze bestaat uit een 8 weken durende online behandeling met artikelen, video’s, tests, voortgangsmonitoring en online opdrachten. De cliënt blijft na deze acht weken voorbij zijn toegang houden tot de gehele behandeling.

Momenteel wordt de behandeling niet vergoedt vanuit de zorgverzekering. Het betreft een particuliere behandeling. De zorgverzekeraar wordt hier dan ook niet van op de hoogte gebracht en het volgen van deze behandeling heeft geen verdere gevolgen voor de cliënt.

Contact en vragen

Mocht u contact met ons willen opnemen of vragen hebben, kunt u ons bereiken via ons telefoonnummer (+31) 06 - 414 838 41. Ook kunt u via onderstaande knop een contactformulier invullen, dan nemen wij zo spoeding mogelijk contact met u op.

 

Aanmelden en verwijzen

Uw cliënt kan zich aanmelden via de knop "Direct beginnen". Mocht u als verwijzer iemand willen doorverwijzen, verzoeken wij u om het verwijzingsformulier in te vullen via de knop "Verwijzing formulier". Uw cliënt kan zich dan zelf meteen aanmelden, of wij nemen contact op voor wat extra uitleg over de procedure.