Vrouw met herfstdipje

Herfstdipje? Hier zijn 7 tips!

We kennen het allemaal. De dagen worden weer korter en overdag is het grauw en grijs. Moe word je ervan. En als je al een depressie hebt, is het nu nog even wat zwaarder. Hoe ga je nu om met zo'n herfstdipje? In dit blog volgen 7 tips.

1. De daglichtlamp

Klinkt misschien een beetje gek, een daglichtlamp. Maar het is echt een ideale uitvinding. De lamp geeft daglicht af, dus in de donkere dagen krijg je toch voldoende licht.

2. Onderneem iets

Ga gewoon eens op pad. Onderneem wat. Echt waar, het helpt. Bij een depressie en op deze sombere dagen wil je je het liefst terugtrekken en alleen zijn, maar dat werkt averechts. Wanneer je op pad gaat en leuke activiteiten onderneemt, zul je merken dat je gemoed erop vooruitgaat.

3. Ga naar buiten!

Doe dit het liefst zo vroeg mogelijk. Ochtendlicht bevat namelijk relatief veel blauw en dat remt de productie van melatonine (het hormoon dat je slaperig maakt). Hierdoor word je dus echt wakker!

4. Ruim je huis op en maak het gezellig

Dit zorgt voor meer rust in je hoofd. Daarnaast kun je je creativiteit kwijt in het gezellig maken van je huis. Steek bijvoorbeeld wat kaarsjes aan of ga chillen met een dekentje. Dit is de tijd van het jaar dat het mag.

5. Eet gezond

Dit klinkt natuurlijk als een dooddoener, maar het helpt echt. Als je gezond eet dan zul je je een stuk prettiger voelen. Eet bijvoorbeeld wat walnoten of gebroken lijnzaad, of slik (plantaardige) omega 3.

6. Doe aan mindfulness

Mindfulness is helemaal hip en het helpt je om meer rust te krijgen in je hoofd. Je bent je door mindfulness volledig bewust van je huidige ervaring en je leert afstand te nemen van de chaos in je hoofd. Meer weten over mindfulness? Lees ook eens ons blog hierover.

7. Weet dat het voorbij gaat

Echt waar, het leven blijft niet zo somber. De lente zal er sneller zijn dan je denkt. Dit dipje is even vervelend maar gaat zeker weer voorbij. Als je dit voor jezelf goed herhaalt, zal je merken dat je je beter gaat voelen.

Herfstdipje of depressie?

Heb je deze tips allemaal geprobeerd en zit je nog steeds in een ‘herfstdipje’? Dan kan het zijn dat je een depressie hebt. Doe onze quiz om hierachter te komen. Blijkt hieruit dat je een depressie hebt, dan kun je onze online behandeling volgen. Je zult je dan binnen 8 weken gegarandeerd een stuk beter voelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *